Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Θάλασσα» εθελοντών στον κεντρικό καθαρισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στον Ωρωπό.


Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και πήραν μέρος με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό στον κεντρικό καθαρισμό της οργάνωσης,  την Κυριακή 13 Μαΐου, στην παραλία και το λιμάνι του Ωρωπού.


Στο πρώτο στάδιο του καθαρισμού το ενδιαφέρον των εθελοντών επικεντρώθηκε στην κεντρική παραλία του Ωρωπού, πίσω από τις παλιές φυλακές. Μικροί και μεγάλοι «σάρωσαν», κυριολεκτικά και μεταφορικά, όλο το μήκος της παραλίας, η οποία ήταν διάσπαρτη από κάθε είδους απορρίμματα, προερχόμενα κυρίως από δραστηριότητες που συνδέονται με την αναψυχή και λαμβάνουν χώρα στην παράκτια ζώνη. Πρωταγωνιστές ήταν για μια ακόμη φορά οι λιλιπούτειοι πολίτες, οι οποίοι έδωσαν τον  καλύτερό τους εαυτό  στην προσπάθεια καθαρισμού της παραλίας και λαμπρά «διαπιστευτήρια» για την περιβαλλοντική ευαισθησία της νέα γενιάς.

Αφού ολοκληρώθηκε η συλλογή μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων στο παράκτιο μέτωπο, η δράση μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ωρωπού, όπου και υλοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός από μέλη της καταδυτικής ΜΚΟ Υδροναύτες. Για άλλη μια φορά η «ψαριά»   των δυτών ήταν ανησυχητικά πλούσια απειράριθμα κουτάκια  αλουμινίου,  πλαστικά  μπουκάλια,  αλιευτικά  εργαλεία, παλιοσίδερα, ρόδες αυτοκινήτων έως και το κουφάρι μίας ολόκληρης   βάρκας ανασύρθηκαν από το βυθό του λιμανιού, καταδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο το έλλειμμα τόσο περιβαλλοντικής συνείδησης εκ μέρους μερίδας των πολιτών, όσο και της θεσμικής προώθησης συντονισμένων δράσεων για ένα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζώνης και της θάλασσας.

Ο κεντρικός καθαρισμός της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2012 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Πατρών, της  ΜΚΟ  Υδροναύτες, των εταιρειών Carglass και GenwortFinancial, του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού, του Λιμεναρχείου Ωρωπού και των Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Ευχαριστούμε  θερμά  τους  δεκάδες  εθελοντές  μας  που  ενίσχυσαν  για  μια  ακόμη φορά την προσπάθειά μας και έδειξαν έμπρακτα τον ενδιαφέρον τους για τη διαφύλαξη του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς επίσης τον Δήμο και το ΝΠΔΔ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ωρωπού για την σημαντική υποστήριξή τους και τις εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. και Y-Logimed Α.Ε.







 
 







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου